TOP

Weekendje: Kisantu, Kimpese, Vampa, Lukala, Zongo … RELAX !!!

De eerste augustus is hier een feestdag (Fête des parents) en daar deze dit jaar op een donderdag viel ideaal excuus voor een weekendje stadsvlucht.

Onze bestemming: Kimpese, een dorp in Bas-Congo die je tegenkomt op de weg naar Matadi.  De stad uitraken was deze keer nog erger dan gewoonlijk, iedereen gaat namelijk op weg naar de vele kerkhoven rond Kinshasa om hun overleden ouders of familie te gaan groeten, met monsterfiles tot gevolg, na 2 uur uiteindelijk uit Kinshasa geraakt richting de botanische tuin van Kisantu om wat rond te dolen tussen de honderen bomen en planten en wat te bekomen van het lawaai van de stad.

Na de magen te hebben verwend onze weg voortgezet naar Kimpese waar we tegen valavond opgewacht werden door de mensen van de organisatie CRAFOD die ons 2 nachten onderdak verschaffen in hun propere moderne gastkamers.  (zelfs permanente internet verbinding en stroom …).

De volgende ochtend zijn we met een lokale gids dan op stap getrokken om Kimpese en omstreken wat te verkennen, de prachtige waterval van Vampa is echt de moeite waard om te gaan bezichtigen ook al vonden sommigen onder ons die hangbrug niet zo leuk ..  De valei die je door moet wandelen staat vol met velden met ajuinen hetgeen een straffe geur afgeeft.
Een aantal kilometer terug op de weg naar Kinshasa ligt Lukala, bekend door de grote cementfabriek Cilu die we een bezoekej hebben gebracht en nadien iets te lang blijven plakken zijn in hun eigen werknemersdorp met .. restaurant en terras .. en iets teveel Primus 😉

Om te bewijzen dat Kimpese echt wel leeft heeft onze gids ons ’s avonds op sleeptouw meegenomen van bars tot zelfs een heuse moderne boite de nuit (en wij die dachten dat we het lawaai van de stad gingen ontvluchten) … na veel te veel decibels uiteindelijk ons bed gevonden om de volgende ochtend naar Zongo te trekken om hen de waterval daar ook eens te tonen .. (zie vorige posts daarover ..)

4 comments. Leave a Reply

  1. Hum… Dans le genre virus et bactérie, certains commentateurs aux allures de plantes desséchées se posent un peu là.Cela ne vient heureusement pas gâcher le plaisir de lire cette planche. Bravo Marion.

  2. 10dHvala, upravo sam gledala stranice od Stansted Expresa i odlične su za nekog kao ja koji vrlo malo putuje.. Trenutno pregledavam što bi sve trebali pogledati pa ću biti slobodna ukoliko me još nešto bude zanimalo da Vam se javim.Hvala još jednom1f

  3. Dennis, I feel your pain. I changed the admin rights so that teachers were able to back up their own courses. Then gave them the directions on how. Outsourceing so to speak.

  4. Thanks! I’m sure I’ll be whining about the winter weather pretty soon here, so I’m trying to enjoy it.I think this could pretty easily made vegetarian in a variety of ways. Hope you enjoy!

Leave a Reply

Your email is never published nor shared.

You may use these HTML tags and attributes:<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>