TOP

concert Koffi Olomide, letterlijk in het water gevallen

Gisterenavond was het dan eindelijk zo ver, het grote verjaardagsconcert van Koffi Olomide hier in het Grand Hotel te Kinshasa.  Samen met enkele congolese vrienden zijn we daar naartoe getrokken.  Ikzelf moet bekennen dat ik niet een echte fan ben van het werk van Koffi, maar soit een concert rond het zwembad zag ik wel zitten.  Blijkbaar zijn we niet de enigen, gelukkig hadden we op voorhand onze kaartjes gekocht en konden we nog net binnen.

Rond 23h was het dan uiteindelijk zover, een meute gillende vrouwen kondigde met een oorverdovend gekrijs de komst aan van de jarige.  Ik moet toegeven voor een 55-jarige beweegt die man nog vrij goed (kan niet van ondergetekende gezegd worden).

Ergens rond middernacht, toen de tijdelijk dansvloer die men boven het water van het zwembad had gemonteerd bomvol stond met slowende koppeltjes sloeg het noodlot toe … ineens stuikte die vloer met een enorm gekraak ineen en sukkelde iedereen het water in .. gelukkig geen gewonden enzo, alleen wat hysterie etc … maar na een half uurke de gemoederen bedaren hernam Koffi terug het concert, met enkele doorweekte enthousiaste dansers .. raar zicht al die mensen die al dansend hun kleren staan uit te wringen ..

Rond 4h was Koffi nog steeds bezig met entertainen (een ware zang-marathon want em was al bezig sinds 23h.), ondergetekende is dan maar op ’t gemakje huiswaarts getrokken.

Meer info: http://www.african-music-safari.com/koffi-olomide.html

Leave a Reply

Your email is never published nor shared.

You may use these HTML tags and attributes:<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>