TOP

Immeuble Pacifique

Na 2 maanden van intensieve voorbereiding (alleeez op IT-vlak dan toch) zijn we uiteindelijk midden april begonnen met de verhuis van de missie naar onze nieuwe locatie.  Vanaf nu zitten we in het immeuble “Pacifique” alias Immeusec in de Avenue Mbuyi-Maji, niet ver van het centrum en pal naast de drukke Avenue de 30 Juin.
Het gebouw is gelegen aan de ambasade kant van de Avenue de 30 Juin en heeft daarom veel minder af te rekenen met stroomuitvallen die voor de rest van de stad helaas normaal zijn geworden hier in Kinshasa.

Vroeger zaten we in de wijk Socimat, een relatief rustige wijk (geen zwaar verkeer, geen terrasen die tot ‘s morgens vroeg openblijven met luide muziek of kerken (églises de reveile) die eigenlijk nog meer luidruchtig zijn dan de gemiddelde Boccaccio dancing in België … maar het geluid van de stad went gelukkig snel en nu storen we ons er al lang niet meer aan.

Op 100 meter van het enige vlaamse café in Kinshasa -Colibri – zitten we eigenlijk “strategisch” wel heel goed om na het werk een frisse pint op de hoek te gaan pakken met Will Tura die de luidsprekers aldaar elke avond probeert te overtuigen van zijn vocale overmacht. (jaja “vergeet Barbara” enzo !)

Ik woon met 2 collega’s op een 3-kamer appartement op het 5e verdiep, een fransman, italiaan en een belg, dit kan tellen als Europese eenmaking …, de eerse 2 verdiepen van het gebouw zijn burelen de andere tot en met het 7e verdiep zijn de verblijven van onze collega’s hier on Kinshasa en met op het dakverdiep een terras met zicht op Congo-Brazaville.

Omdat fotokes meestal meer zeggen dan al mijn gezwans om dat tekstkotteke vol te kletsen hieronder enkele foto’s van de nieuwe thuisbasis, allen welkom maar voeten vegen alstemblieft !

3 comments. Leave a Reply

Leave a Reply

Your email is never published nor shared.

You may use these HTML tags and attributes:<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>