TOP

missie Goma – 19/10 – 23/10

‘s morgens in de vroegte zijn we naar de Monusco (VN) luchthaven gereden om daar mijn vlucht naar Goma te nemen.  Na wat vriendelijk kletsen met de dame die de bagage controleert erin geslaagd om met de volle 25 kg te passeren terwijl normaal 20 maximum is … (allemaal extra kilo’s materiaa die ik daar ter plaatse nodig heb).
Vandaag heb ik geluk blijkbaar, de vlucht naar Goma (andere kant van het land) is slechts met 1 tussenstop in Bukavu, maar door het slechte weer beslist de piloot na 3 mislukte pogingen om direct naar Goma te vliegen .. waardoor ik al om 11h ter plaatse was terwijl dit normaal pas rond 16h zou zijn.

Goma is een stad in het oosten van Congo vlak naast de grens met Rwanda en ligt aan het Kivumeer, deze stad telt naar schatting 600 000 inwoners.  Het verschil met Kinshasa is nogal groot, slechte wegen (soort lavagesteente in grote brokken) maar een veel mooiere natuur, groener vooral.

Ik ga jullie niet lastig vallen met de technische details enzo wat ik daar allemaal moest doen .. maar bij deze een paar fotokes ..

Momenteel ben ik al in Lubumbashi (na Bukavu te hebben aangedaan) dus volgende bericht zullen de foto’s van Bukavu zijn .. wordt vervolgd!

Read More