TOP

missie Bukavu

Regelmatig moet ik naar Bukavu en telkens weer is het dat groene dat direct opvalt.  Overal donker groene natuurkleuren .. werkelijk alles groeit hier, Bukavu noemt men wel eens samen met Goma terecht de groententuin van Congo.

‘s Avonds na het werk op een terrasje uitrusten uitkijkend op het Kivu-meer .. er bestaan slechtere plaatsen op de wereld .. ook al zijn er iets verderop nog steeds die M23 rebellen die hier de streek onveilig maken, hopelijk stopt het geweld ooit zodat de mensen hier eindelijk terug normaal kunnen leven.

Op missie vertrekken en je fototoestel vergeten, het kan de beste overkomen zeker .. dus helaas maar een paar kiekjes met de telefoon … volgende keer meer (of zie vorige post)

Read More
TOP

Musée Ethnologique de Kinshasa (Mont Ngaliema)

In het voormalige presidentiële domein van Mobutu op Mont Ngaliema kun je terecht om eens wat geschiedenis en weetjes op te snuiven van Congo.

Het is al bij al geen groot museum (op nog geen uurtje heb je met de gids zeker alles binnen gezien en gesnapt), buiten op de site is er ook nog een amfi-theater (théatre Verdure) dat men nu volop aan het restauren is en waar af en toe nog evenementen plaatsvinden en natuurlijk het bekende standbeeld van Leopold II, de man die nooit een voet op Congolees grondgebied heeft gezet, dat destijds op het monument aan het centraal station stond.

Zeker eens de moeite waard …

Read More