TOP

Ferme Futuka

In Lubumbashi is het gouverneur Moïse Katumbi die de plak zwaait.  Deze flamboyante zakenman/politieker is hier als het ware god.  Zijn voetbalclub (absolute kampioen van Congo) Tout Puissant Mazembe is de eerste afrikaanse club  die een paar jaar geleden tot in de finale van de Fifa Club World Cup raakte (2010 blijkbaar) maar helaas verloor tegen Inter Milaan.

Doordat hij een van de enige gouverneurs is van een regio hier in Congo waar de economie (dankzij de mijnactiviteiten) echt draait heeft hij dan ook genoeg middelen omdeze regio beetje bij beetje “op te knappen” naar zuid afrikaans model.

Enkele grote politiekers (lees financieel goed boerende zakenmannen) hier hebben naar zuid-afrikaans model hier hun grote boerderijen met tal van wild.  Bij deze een paar impressies van de boerderij van de gouverneur zelf die in ware safaristijl kan bezoeken .. enkel de giraffen hadden niet echt veel zin om zichzelf te showen …

http://www.katanga-tourisme.org/index.php/ferme-futuka

5 comments. Leave a Reply

Leave a Reply

Your email is never published nor shared.

You may use these HTML tags and attributes:<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>