TOP

Ferme Futuka

In Lubumbashi is het gouverneur Moïse Katumbi die de plak zwaait.  Deze flamboyante zakenman/politieker is hier als het ware god.  Zijn voetbalclub (absolute kampioen van Congo) Tout Puissant Mazembe is de eerste afrikaanse club  die een paar jaar geleden tot in de finale van de Fifa Club World Cup raakte (2010 blijkbaar) maar helaas verloor tegen Inter Milaan.

Doordat hij een van de enige gouverneurs is van een regio hier in Congo waar de economie (dankzij de mijnactiviteiten) echt draait heeft hij dan ook genoeg middelen omdeze regio beetje bij beetje “op te knappen” naar zuid afrikaans model.

Enkele grote politiekers (lees financieel goed boerende zakenmannen) hier hebben naar zuid-afrikaans model hier hun grote boerderijen met tal van wild.  Bij deze een paar impressies van de boerderij van de gouverneur zelf die in ware safaristijl kan bezoeken .. enkel de giraffen hadden niet echt veel zin om zichzelf te showen …

http://www.katanga-tourisme.org/index.php/ferme-futuka

5 comments. Leave a Reply

 1. gilberte lambrechts

  Ik heb mr Katumbi een tijd geleden in een programma op tv gezien, een knappe rijke man die wel veel deed voor de mensen in zijn streek. Dat kon je toch uit het programma opmaken, waar of niet, dat weet je nooit.

 2. gilberte lambrechts

  Ik probeer je blog te volgen, heb interesse in Congo alhoewel ik er nooit geweest ben, maar ik weet nog in den tijd, toen ik kind was en we kregen regelmatig foto s en brieven uit de Congo van mijn tanten dat ik toen van Congo droomde. Ben wel een paar keer op bezoek in Burundi geweest bij een vriendin. Waarom is je blog op augustus 2013 gestopt? Groetjes

 3. Sven Deroose

  Was wijs om u terug te zien! Ongelooflijk wat je afgelopen jaren gezien hebt!

 4. Beautiful girls for sex in your city http://tinyurl.com/y59ultml

  Beautiful girls for sex in your city UK: http://tinyurl.com/yyxhjcow

 5. I have noticed you don’t monetize karly.be, don’t waste your traffic, you can earn extra cash every month with new monetization method.
  This is the best adsense alternative for any type of website (they approve all
  websites), for more info simply search in gooogle: murgrabia’s tools

Leave a Reply

Your email is never published nor shared.

You may use these HTML tags and attributes:<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>