TOP

Tijd voor sport: matchke voetbal

Er zijn nogal wat redenen waarom het soms beter is om niet een glaasje te gaan drnken na het werk met de collega’s .. eentje daarvan is dat je soms wel eens na een druppeltje teveel alcoholhoudende substanties beloftes gaat maken die je achteraf gezien beter niet had gedaan .. maar belofte maakt schuld en zo kwam het dat ondergetekende zich plots tussen een aantal andere lotgenoten op een groene grasmat bevond.

Met onze equipe waren we mooi stipt om 16h met het gloednieuwe busje van de missie richting het terein van de Prins van Luik school (Lycée Prince de Liège) getrokken dat blijkbaar hier quasi om de hoek is.
Aangekomen bleek dat er nog geen kat van de Belgische Technische Coöperatie (BTC) te bespeuren was, dan maar wat rondjes rond het veld opwarmen (hetgeen je hier nogal letterlijk mag nemen), resultaat: den dezen was na 3 rondjes al versleten .. gelukkig dat die gasten van het BTC pas rond 17h aankwamen zodat we nog wat konden uitrusten.

Over het verloop van de wedstrijd kan ik nieveel nuttigs zeggen, deels doordat mijn voetbalkennis zoals de meesten weten niet echt van een niveau is dat iets van inwerpen of buitenspelregels kent en ook omdat het gewoon allemaal veel te snel verliep.  Amaai die gasten kunnen lopen …  Ik had de eer om in de verdediging te staan en had duidelijk op voorhand gezegd dat ze naar ikke geen passen enzo moesten geven, dat ik enkel als blok ging dienen en dat viel eigenlijk nog mee ..

Na 2 keer 30 minuten spelen was het pleit beslecht: 5 – 5 … amaai wat een klote arbitre, zelfs ik zag dat die laatste corner (waardoor ze op gelijkstand met ons kwamen) geheel onterecht was .. maar soit … ‘t is maar een spelleke zeker?  Langer spelen had geen zin meer want ondertussen was het al flink donker geworden.

Na de match zijn we met z’n allen nog eentje (en een tweede .. ) gaan drinken op een terrasje om daar als echten sportlui onder elkaar (aheum) te klagen en te zagen over de arbitre … ocharme die gast, chance dat em het allemaal nie zo serieus oppakte.

De volgende wedstrijd zal ergens binnen een maand of 2 zijn, dus we hebben nog wat tijd om te oefenen …  Oh ja .. wij zijn de equipe in’t blauw ..

Met dank aan Jean-Michel voor het beeldmateriaal ..

Read More
TOP

Eerste beeldekens … rest volgt later

Eindelijk heb ik na lang zoeken mijn kabelke gevonden om mijn foto’s overgezet te krijgen ..

Read More
TOP

Eerste 2 dagen achter de rug …

Even tussendoor een berichtje achterlaten om iedereen gerust te stellen …

Ik heb reeds dag 2 achter de rug hier op de EUSec missie te Kinshasa.  De voorbije dagen was vooral alle formaliteiten in orde brengen en kennismaken met iedereen op de missie, daarnaast heb ik ook al tal van briefings mogen meemaken over het reilen en zeilen hier op de missie en over de algemene situatie in Congo en vooral over het aspect veiligheid en wat te doen in geval van calamiteiten ..
Ben ondertussen ook de eigenaar van een EU-missie identiteitskaart en eentje van de VN, welke ons hier vrijstelt van het constant op zak moeten hebben van andere identiteitsdocumenten of bijvoorbeeld rijbewijs etc…

Ik verblijf in een van de huizen die de missie huurt en die allemaal in een straal van 200 m. van het centrale gebouw liggen.  Naast mij logeert hier nog een andere Belg en een persoon die nu in het binnenland is en wiens naam ik maar niet kan onthouden ..   Ik heb een deftige kamer met apparte badkamer met toilet en bad toegewezen gekregen, daarnaast is er nog een ruime salon beneden en een keuken (waarvan enkel de frigo gebruikt wordt daar we in het centrale gebouw samen eten), verder nog een tuintje met .. een zwembadje, niet groot genoeg voor baantjes te trekken, maar wel leuk om een frisse kop te krijgen (ga ik sebiet eens induiken siede .. want was nogal heet vandaag +- 32° en geen zuchtje wind ..).
Alle huizen en gebouwen van de missie zijn gelukkig uitgerust met stroomgeneratoren zodat wanneer de stroom het laat afweten we na een 10 tal seconden terug stroom hebben .. en moet zeggen .. ik denk dat nu ongeveer al de ganse dag de generatoren op volle toeren draaien …

De collega’s (hoofdzakelijk militairen) vallen goed me .. is nog een beetje mijn draai vinden .. maar dat komt wel goed .. Oh ja het frans .. tja beetje bij beetje begin dat te lukken … en ze helpen me hier heel goed met het verbeteren van mijn uitspraken etc ..

Morgennamiddag ga ik samen met een chauffeur (want zelf rijden dat zal pas een van de weekends in alle kalmte zijn) mijn collis ophalen die ik in België via luchtcargo had verzonden .. daar zitten ook mijn kabelkes in om mijn fotos van de voorbij dagen online te kunnen plaatsen .. dus nog een beke geduld ..

Zonnige groetjes,

Karly

Read More
TOP

Karly goes Congo …

Hieronder het berichtje dat jullie normaal gezien hebben ontvangen in de mailbox …

Beste vrienden, collega’s, kennissen, etc ..

Het is een beetje aan de late kant en misschien hebben jullie via via al het een en ander gehoord maar ja het is zover: Karly gaat naar Congo, deze keer niet zoals in het verleden voor een paar weken op bezoek maar om er te gaan werken als systeem -en netwerkbeheerder.

Een aanbod van de Europese Unie om in Congo te gaan werken als Officier SIC (Systemes Informations et Communication) voor de EUSEC-missie heb ik uiteindelijk aangenomen.  Dit is een missie die de hervorming van het Congolese leger (FARDC) ondersteunt en waar tal van Europese militairen al gedurende enkele jaren werkzaam zijn.

Ik werk en verblijf hoofdzakelijk te Kinshasa maar zal op regelmatige basis de veldposten van de missie moeten gaan bezoeken om ter plaatse ondersteuning te bieden (Goma, Bukavu, Lubumbashi, Muanda, …), het werk zal hoofdzakelijk hetzelfde zijn als wat ik nu doe met iets meer ondersteuning naar gebruikers toe en in plaats van vaste internetverbindingen zal dit nu per sateliet en/of radio zijn.
Bij de missie werken vooral militairen uit de landen die deze missie ondersteunen (België, Duitsland, Frankrijk, Nederland, Portugal, …) en de voertaal is Frans.  Samen met mijn 2 Congolese informatica-collega’s zal ik de ICT-behoeftes van deze missie moeten verzekeren en daarnaast zal op termijn wellicht een stuk opleiding van Congolese militairen tot bijvoorbeeld netwerkbeheerder erbij komen.

In eerste instantie is het een contract tot slechts eind september maar dit zal als alles goed verloopt en ik er mijn draai kan vinden worden verlengd met een jaar en erna afhankelijk van de verlenging van het mandaat van de missie welke om de 2 jaar moet worden vernieuwd.

Om de 6 maand heb ik recht op een retourvlucht naar het thuisland om jullie allen te voorzien van een karrenvracht aan verhalen .. om deze periode wat te overbruggen zal ik blog-gewijs trachten op regelmatige basis beeld -en tekstmateriaal op mijn website te plaatsen, die ik een van de komende dagen nog grondig ga wijzigen.

Voor diegene die zich vragen stellen over hun IT-ondersteuning terwijl ik er niet ben, er is mijn collega/vriend Steven die technisch de dringende noodgevallen voor zijn rekening zal nemen.  Stuur me een mailtje om zijn contactgegevens indien nodig!  Het beheer van de web -en mailhosting zal ik in eerste instantie verder van daaruit blijven doen, wijzigingen best doorgeven dus per email.

De afgelopen weken zijn nogal hectisch geweest, maar meeste praktische zaken zijn ondertussen geregeld op wat kledij enzo na, mijn vlucht is geboekt voor maandag 11 april, dus na wielerhel/hemel van Roubaix gaat het richting de broeierige hitte van Kinshasa.

Ik kijk enorm naar deze nieuwe uitdaging uit en wens jullie het allerbeste toe!

Groetjes,

Karly

Meer info over de EUSEC-missie: http://www.consilium.europa.eu/showpage.aspx?id=909&lang=fr

Read More