TOP

Zoo van Lubumbashi

Tijdens mijn verblijf in Lubumbashi in het weekend ruim genoeg de tijd gehad om de hoofdstad van Katanga (de mijnregio en daarmee eigenlijk het economische hart van Congo) te bezoeken.  De stad zelf is niet te vergelijken met de vuinisbelt die Kinshasa is, er heerst orde, taxibussen rijden hier niet als halve gekken rond en voor een mundele/muzungu (blanke) als ik zijn er genoeg leuke plaatsen (jaja terraskens en restaurants) om na het werk te verpozen met een frisse Simba (blond bier van hier) of een Tembo (beste van het land) in de hand te genieten van de ondergaande Katangeese zon …

Sinds een paar jaar is men terug weer leven in de zoo van Lubumbashi aan het blazen en is men deze grondig aan het opknappen .. wat een verschil met de zoo van Kinshasa!

Meer info: www.azlu.net

Leave a Reply

Your email is never published nor shared.

You may use these HTML tags and attributes:<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>