TOP

Tijd voor sport: matchke voetbal

Er zijn nogal wat redenen waarom het soms beter is om niet een glaasje te gaan drnken na het werk met de collega’s .. eentje daarvan is dat je soms wel eens na een druppeltje teveel alcoholhoudende substanties beloftes gaat maken die je achteraf gezien beter niet had gedaan .. maar belofte maakt schuld en zo kwam het dat ondergetekende zich plots tussen een aantal andere lotgenoten op een groene grasmat bevond.

Met onze equipe waren we mooi stipt om 16h met het gloednieuwe busje van de missie richting het terein van de Prins van Luik school (Lycée Prince de Liège) getrokken dat blijkbaar hier quasi om de hoek is.
Aangekomen bleek dat er nog geen kat van de Belgische Technische Coöperatie (BTC) te bespeuren was, dan maar wat rondjes rond het veld opwarmen (hetgeen je hier nogal letterlijk mag nemen), resultaat: den dezen was na 3 rondjes al versleten .. gelukkig dat die gasten van het BTC pas rond 17h aankwamen zodat we nog wat konden uitrusten.

Over het verloop van de wedstrijd kan ik nieveel nuttigs zeggen, deels doordat mijn voetbalkennis zoals de meesten weten niet echt van een niveau is dat iets van inwerpen of buitenspelregels kent en ook omdat het gewoon allemaal veel te snel verliep.  Amaai die gasten kunnen lopen …  Ik had de eer om in de verdediging te staan en had duidelijk op voorhand gezegd dat ze naar ikke geen passen enzo moesten geven, dat ik enkel als blok ging dienen en dat viel eigenlijk nog mee ..

Na 2 keer 30 minuten spelen was het pleit beslecht: 5 – 5 … amaai wat een klote arbitre, zelfs ik zag dat die laatste corner (waardoor ze op gelijkstand met ons kwamen) geheel onterecht was .. maar soit … ‘t is maar een spelleke zeker?  Langer spelen had geen zin meer want ondertussen was het al flink donker geworden.

Na de match zijn we met z’n allen nog eentje (en een tweede .. ) gaan drinken op een terrasje om daar als echten sportlui onder elkaar (aheum) te klagen en te zagen over de arbitre … ocharme die gast, chance dat em het allemaal nie zo serieus oppakte.

De volgende wedstrijd zal ergens binnen een maand of 2 zijn, dus we hebben nog wat tijd om te oefenen …  Oh ja .. wij zijn de equipe in’t blauw ..

Met dank aan Jean-Michel voor het beeldmateriaal ..

Comments are closed.