TOP

missie Kisangani

Voor een van de informatica projecten die onze missie uitvoert ter ondersteuning van de hervorming van het congolese leger (FARDC) moest ik ter plaatse gaan om te vérifieren of de uitbreiding van het computernetwerk is gebeurd zoals vastgelegd en om de goede werking en configuratie van de nieuwe computers na te kijken.

Kisangani is een stad waar om en bij het miljoen mensen woont en ligt aan de congostroom, vanuit Kinshasa is dit trouwens het verste punt dat je met een boot kunt afleggen erna is het onbevaarbaar voor grotere boten en moeten ganse stukken via het vasteland afgelegd worden.

Als je de fotos vanuit de oude doos erbijhaalt dan merk je dat Kisangani – het vroegere Stanleyville – met de plunderingen en oorlogen enorm veel van haar schoonheid verloren heeft, toch is dit een heel aangename stad om als westerling rond te lopen.  Mensen kijken je niet vreemd aan, kinderen schreeuwen niet zoals elders in Congo “mundele” al je ze zien en op straat word je nauwelijks lastiggevallen.
Blijkbaar woonden en werken in de jaren tachtig er een grote vertegenwoordiging van europeanen hier waardoor gaande weg de mensen hier vertrouwd zijn met hun aanwezigheid.  Neem daarbij nog de groenrijke omgeving en je hebt alle elementen daar om dit als een van de parels van Congo te gaan beschouwen …

Ooh ja het vissersdorp van de Wagenia is meer dan de moeite waard om te gaan bezoeken!

Leave a Reply

Your email is never published nor shared.

You may use these HTML tags and attributes:<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>