TOP

missie Kananga

Eindelijk is het er eens van gekomen om naar het beruchte Kananga te gaan, volgens velen van mijn collega’s het einde van de wereld .. maar dan toch en heel mooi stukje einde van de wereld naar mijn gedacht!

Kananga ligt in vogelvlucht op een 800 tal kilomter ten oosten van Kinshasa helemaal in het midden van het land.  Door zijn centrale ligging was het de bedoeling om na de onafhankelijkheid van Kananga de hoofdstad van het land te maken maar deze plannen zijn nooit volledig uitgevoerd waardoor je in de stad soms opeens mega grote gebouwen ziet naast kleine hutjes .. net of iemand opeens heeft gezegd stop we zijn van idee veranderd we blijven in Kinshasa met al onze grote burelen.

De stad telt iets meer dan een miljoen inwoners en er is geen of weining elektricteit waardoor het leven hier na 18h30 compleet stilvalt als de duisternis het doek over de dag laten vallen.  Hetgeen een oase van rust geeft, geen oerend harde muziek op de terrasen of brullende pasteurs in hun kerken maar stilte alom.

Onze missie is al lange tijd bezig de militaire academie aldaar te renoveren en vorming te voorzien in samenwerking met het belgische leger die daarvoor een handvol experten levert die ter plaatste de congolese lesgevers opvolgen en trainen gedurende korte missies.

Binnenkort moet ik terug om werken op te volgen aan het netwerk voor een tiental dagen kijk er alvast naar uit!

1 comment. Leave a Reply

Leave a Reply

Your email is never published nor shared.

You may use these HTML tags and attributes:<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>