TOP

missie Kamina

Kamina ligt in het zuidelijke deel van Congo tussen Mbuji-Mayi en Lubumbashi.  Het is zo een van die afgelegen steden in Congo die weleer prachtig moeten zijn geweest maar die nu door een slechte infrastructuur aan hun lot zijn overgelaten.  De stad ligt op zo een 25 km van de luchthaven waar ook de militaire basis ligt en de weg ernaartoe is er heel slecht aan toe (niet aan te raden voor rugpijnlijders als mezelf) zandwegen dat gaat nog maar een mix van een dunne strook asfalt die nog overblijft en dan een hobbelig zandcircuit zorgen voor de nodige “jumps” onderweg ..

Kamina schrikt velen af omdat er weinig of niks is te beleven of zien is, maar de uitgestrekte verzichten, de stilte, Simba-bier en de vriendelijk spontane mensen daar maken het absoluut niet saai.

Kamina, hopelijk tot binnenkort nog eens!

Leave a Reply

Your email is never published nor shared.

You may use these HTML tags and attributes:<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>