TOP

missie Kikwit

Ruim 10 jaar geleden was het toen ik voor het eerst Kikwit heb bezocht, vorig jaar ondertussen ook al eens een korte trip naar daar gedaan maar deze keer verblijf ik er voor minimaal een week afhankelijk hoe de werken vooruitgaan.

Kikwit deden we 10 jaar geleden per vliegtuig omdat de weg te slecht erbij lag, nu is deze enkele jaren reeds gerepareerd en je rijdt vlotjes tot daar in een 8-tal uur.

Wederom computers enzo configureren, het netwerk aanpassen en training geven aan de “netwerkbeheerders” ter plaatse, niet handig werken daar Kikwit vergeten is door de SNEL (nationaal electriciteitsbedrijf) en je dus gewoon nooit stroom hebt overdag en dus moet roepen om over het geluid van onze kleine electrogroep uit te komen …

In kikwit zelf is er niet echt veel bijzonders te bezichtigen maar de natuur is prachtig en ‘s avonds is er weinig lawaai (geen stroom = geen terrassen die tot laat muziek spelen al is brullen meer het woord) … De donderbuien zijn hier veel intensiever dan in Kinshasa en elke avond was het van dat waardoor de dag erna de straatjes helemaal blank stonden of omgevormd waren in heuse modderpoelen.

Na wat heen en weer vragen uiteindelijk op zondagnamiddag de parochie teruggevonden waar Liesje en ik destijds verbleven.  De paters van welleer zijn er niet meer alsook onze gids van destijds maar de nieuwe vlaamse pater die daar verblijft is heel vriendelijk en altijd in voor een namiddag kletsen over “den belgiek” 🙂

Op de terugweg de kans gehad om enkele kiekjes te nemen van de glasvezel werken (“fibre optique”) die ze tussen Kinshasa en Kikwit aan het leggen zijn (om tot in Lubumbashi te raken).  Er is maar 1 woord voor die werken: amateurisme, die chinezen die de werken uitvoeren graven max 1m diep rollen de kabel af en zonder bescherming of indicaties gaat het hele zootje weer dicht .. ai ai .. wat als: boer + schop 🙂

 

2 comments. Leave a Reply

Leave a Reply

Your email is never published nor shared.

You may use these HTML tags and attributes:<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>