TOP

Karly goes Congo …

Hieronder het berichtje dat jullie normaal gezien hebben ontvangen in de mailbox …

Beste vrienden, collega’s, kennissen, etc ..

Het is een beetje aan de late kant en misschien hebben jullie via via al het een en ander gehoord maar ja het is zover: Karly gaat naar Congo, deze keer niet zoals in het verleden voor een paar weken op bezoek maar om er te gaan werken als systeem -en netwerkbeheerder.

Een aanbod van de Europese Unie om in Congo te gaan werken als Officier SIC (Systemes Informations et Communication) voor de EUSEC-missie heb ik uiteindelijk aangenomen.  Dit is een missie die de hervorming van het Congolese leger (FARDC) ondersteunt en waar tal van Europese militairen al gedurende enkele jaren werkzaam zijn.

Ik werk en verblijf hoofdzakelijk te Kinshasa maar zal op regelmatige basis de veldposten van de missie moeten gaan bezoeken om ter plaatse ondersteuning te bieden (Goma, Bukavu, Lubumbashi, Muanda, …), het werk zal hoofdzakelijk hetzelfde zijn als wat ik nu doe met iets meer ondersteuning naar gebruikers toe en in plaats van vaste internetverbindingen zal dit nu per sateliet en/of radio zijn.
Bij de missie werken vooral militairen uit de landen die deze missie ondersteunen (België, Duitsland, Frankrijk, Nederland, Portugal, …) en de voertaal is Frans.  Samen met mijn 2 Congolese informatica-collega’s zal ik de ICT-behoeftes van deze missie moeten verzekeren en daarnaast zal op termijn wellicht een stuk opleiding van Congolese militairen tot bijvoorbeeld netwerkbeheerder erbij komen.

In eerste instantie is het een contract tot slechts eind september maar dit zal als alles goed verloopt en ik er mijn draai kan vinden worden verlengd met een jaar en erna afhankelijk van de verlenging van het mandaat van de missie welke om de 2 jaar moet worden vernieuwd.

Om de 6 maand heb ik recht op een retourvlucht naar het thuisland om jullie allen te voorzien van een karrenvracht aan verhalen .. om deze periode wat te overbruggen zal ik blog-gewijs trachten op regelmatige basis beeld -en tekstmateriaal op mijn website te plaatsen, die ik een van de komende dagen nog grondig ga wijzigen.

Voor diegene die zich vragen stellen over hun IT-ondersteuning terwijl ik er niet ben, er is mijn collega/vriend Steven die technisch de dringende noodgevallen voor zijn rekening zal nemen.  Stuur me een mailtje om zijn contactgegevens indien nodig!  Het beheer van de web -en mailhosting zal ik in eerste instantie verder van daaruit blijven doen, wijzigingen best doorgeven dus per email.

De afgelopen weken zijn nogal hectisch geweest, maar meeste praktische zaken zijn ondertussen geregeld op wat kledij enzo na, mijn vlucht is geboekt voor maandag 11 april, dus na wielerhel/hemel van Roubaix gaat het richting de broeierige hitte van Kinshasa.

Ik kijk enorm naar deze nieuwe uitdaging uit en wens jullie het allerbeste toe!

Groetjes,

Karly

Meer info over de EUSEC-missie: http://www.consilium.europa.eu/showpage.aspx?id=909&lang=fr

1 comment. Leave a Reply

Leave a Reply

Your email is never published nor shared.

You may use these HTML tags and attributes:<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>