TOP

Eerste 2 dagen achter de rug …

Even tussendoor een berichtje achterlaten om iedereen gerust te stellen …

Ik heb reeds dag 2 achter de rug hier op de EUSec missie te Kinshasa.  De voorbije dagen was vooral alle formaliteiten in orde brengen en kennismaken met iedereen op de missie, daarnaast heb ik ook al tal van briefings mogen meemaken over het reilen en zeilen hier op de missie en over de algemene situatie in Congo en vooral over het aspect veiligheid en wat te doen in geval van calamiteiten ..
Ben ondertussen ook de eigenaar van een EU-missie identiteitskaart en eentje van de VN, welke ons hier vrijstelt van het constant op zak moeten hebben van andere identiteitsdocumenten of bijvoorbeeld rijbewijs etc…

Ik verblijf in een van de huizen die de missie huurt en die allemaal in een straal van 200 m. van het centrale gebouw liggen.  Naast mij logeert hier nog een andere Belg en een persoon die nu in het binnenland is en wiens naam ik maar niet kan onthouden ..   Ik heb een deftige kamer met apparte badkamer met toilet en bad toegewezen gekregen, daarnaast is er nog een ruime salon beneden en een keuken (waarvan enkel de frigo gebruikt wordt daar we in het centrale gebouw samen eten), verder nog een tuintje met .. een zwembadje, niet groot genoeg voor baantjes te trekken, maar wel leuk om een frisse kop te krijgen (ga ik sebiet eens induiken siede .. want was nogal heet vandaag +- 32° en geen zuchtje wind ..).
Alle huizen en gebouwen van de missie zijn gelukkig uitgerust met stroomgeneratoren zodat wanneer de stroom het laat afweten we na een 10 tal seconden terug stroom hebben .. en moet zeggen .. ik denk dat nu ongeveer al de ganse dag de generatoren op volle toeren draaien …

De collega’s (hoofdzakelijk militairen) vallen goed me .. is nog een beetje mijn draai vinden .. maar dat komt wel goed .. Oh ja het frans .. tja beetje bij beetje begin dat te lukken … en ze helpen me hier heel goed met het verbeteren van mijn uitspraken etc ..

Morgennamiddag ga ik samen met een chauffeur (want zelf rijden dat zal pas een van de weekends in alle kalmte zijn) mijn collis ophalen die ik in België via luchtcargo had verzonden .. daar zitten ook mijn kabelkes in om mijn fotos van de voorbij dagen online te kunnen plaatsen .. dus nog een beke geduld ..

Zonnige groetjes,

Karly

4 comments. Leave a Reply

Leave a Reply

Your email is never published nor shared.

You may use these HTML tags and attributes:<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>