TOP

missie Bukavu – 23/10 – 27/10

Ben ik nu zo lang in slaap gesukkeld en is dat bootje nu werkelijk van Goma naar Zwitserland gevaren ?  Voor de eerste indrukken van Bukavu is het vooral het bergachtige landschap dat bij blijft.

Zondagnamiddag in de “haven” van Goma een snelboot (lees bootje .. max 16 man) genomen om het Kivumeer over te steken richting Bukavu.  Deze twee uur durende tocht is een echte aanrader aan de linkerkant krijg je het mooi uitziende Rwanda te zien en rechts ervan … Congo, opmerkelijk dat je het verschil tussen beiden oevers/landen zo goed kan onderscheiden  ..

De omgeving is een en al groen hier, overal zie je kleine veldjes waar mensen groenten enzo op verbouwen de regen helaas is hier iets meer actief dan in Goma waardoor de wegen al snel in modderbaden veranderen.  Tijdens een rit op weg naar een van onze antennes mochten we dat dan ook ondervinden hoe “makkelijk” het dan wel rijden is …

Helaas door het strakke tijdschema weinig tijd gehad om echt de stad te gaan verkennen of om eens een dagje verlof te nemen hier, dat zal voor een volgende keer zijn .. maar deze keer toch al iets meer foto’s .. en jawel ‘k sta er ook ergens op 🙂 .. allez op naar Lubumbashi waar de grootste uitdagingen van mijn rondreis op me staan te wachten …

2 comments. Leave a Reply

Leave a Reply

Your email is never published nor shared.

You may use these HTML tags and attributes:<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>