TOP

missie Lubumbashi – 27/10 – 02/11

Als laatste op mijn mini rondreis is ons détachement in Lubumbashi aan de beurt om op radio -en netwerk vlak onder handen te worden genomen.

Na 2 tussenlandingen (Kalemi en Kamina) en wissels van vliegtuigen veilig en wel aangekomen in de hoofstad van de provinci Katanga.  Katanga is de rijkste provincie in Congo dit door de grote aanwezigheid van koper, cobalt, diamanten, uranium, tin, .. etc.

De provinci Katanga ligt in het uiterste zuiden van Congo aan de grens met Angola en Zambia en als je het Tanganyika meer oversteekt kom je terecht in Tanzania.  Het is ook de provincie van waaruit Laurent-Désiré Kabila, de vader van de huidige president, vandaan komt vandaar de vele beeltenissen van hem in het straatbeeld.

Als je de weg van de luchthaven neemt naar het centrum van de stad valt het verschil met Kinshasa direct op.  Mooie goed onderhouden wegen, auto’s in een veel mindere staat van ontbinding, huizen die veel minder sporen vertonen van een jarenlang verval …

De temperatuur is net zoals in Kinshasa maar een iets straffere zon en de afwezigheid van de eeuwige wolken boven de stad zorgen ervoor dat het veel warmer aanvoelt, ondergetekende kan ervan meespreken bij de montage werken in openlucht van een van onze antennes ben ik meteen goed gebruind geraakt de zondag aan de rand van het zwembad van hetzelfde maar dan met iets rodere gevolgen voor de rug 🙁

Ondertussen al 2 weken terug in Kinshasa waar met de voorbereidingen van de verkiezingen mijn dagen nogal overvol zitten … maar in januari ofzo moet ik nog eens terug naar Lubumbashi iets om naar uit te kijken en misschien te combineren met enkele dagen verlof daar!

Veel kijkplezier!

2 comments. Leave a Reply

Leave a Reply

Your email is never published nor shared.

You may use these HTML tags and attributes:<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>