TOP

Stade des Martyrs

Eindelijk is het er eens van gekomen om het stadium waar we zo dikwijls voorbij rijden van dichtbij te gaan bezien.  Een voetbalwedstrijdje tussen enkele enthousiastelingen van onze missie en de Britse ambassade tegen een ploeg van de PNC (police nationale congolaise) was een goede reden om op zondagmorgen dit immense complex te bezoeken.

Het stadium heeft 80 000 zitplaatsen en is de thuisbasis van de nationale ploeg van Congo (Les Leopards) en nog een aantal andere lokale ploegen hier.  Bij topmatchen is het aantal toeschouwers makkelijk meer dan 100 000 man.  Het stadium is ergens in 2008 gerenoveerd geworden, voldoet aan de Fifa voorwaarden en heeft zelfs kunstgras!  Net zoals bij ons gebruikt men het ook voor grote concerten en bijeenkomsten.

Oh ja .. de score – zwaar aangevochten door sommige kenners onder ons door teveel buitenspel gezever-gedoe – was 2-2.

Leave a Reply

Your email is never published nor shared.

You may use these HTML tags and attributes:<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>