TOP

Kin la belle … maintenant avec des poubelles

Naarmate de top van de francophonie – die deze keer hier in Kinshasa zal plaatsvinden – almaar dichterbij komt, doet men er hier alles aan om Kinshasa een mooiere aanblik te geven.  De grote wegen waarlangs de genodigen moeten passeren worden in een ijltempo heraangelegd, overal zie je mensen druk in de weer om de straten schoon te vegen, congolese vlaggen sieren de lantaarnpalen langs de Boulevard 30 juin … en nu sinds een antal dagen verschijnen er in het straatbeeld zelfs vuilbakken …

Zal de uitspraak “Kin la belle, Kin la poubelle …” binnenkort een vage herinnering worden aan vervlogen slechte tijden? … als de hoge genodigden van de top ooit eens van de uitgestippelde routes afdwalen en per ongeluk in de cité terechtkomen zal men nogal vlug beseffen dat er meer nodig is dan een borstel om de levensomstandigheden van de miljoenen Kinois te verbeteren .. maar ‘t is een begin zeker ?

Leave a Reply

Your email is never published nor shared.

You may use these HTML tags and attributes:<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>