TOP

Ceci c’est le Congo?

Reeds een aantal weken wordt ‘s avonds de blik van chauffeurs die op de boulevard 30 juin rijden grondig afgeleid door een licht-schouwspel op een van de hoogste torens hier in Kinshasa.

Het gaat hier over het nieuwe Fleuve Hotel Congo dat zopas de deuren heeft geopend, een “oud” kantoren-blok dat god weet wanneer is neergepoot voor een groot bedrijf hier maar dat al jaren leegstond doordat het centrale ventilatiesysteem niet deugde (volgens de roddels op straat hier).
Met het oog op de top van de Francophonie die binnenkort hier zal plaatsvinden hebben de chinezen dit complex omgevormd tot een waar 5-sterren hotel met verschillende bars en restaurants.

Vergeleken met de vele wijken in Kinshasa waar er nauwelijks of zelfs nooit stroom is voor de mensen is dit een wereld van verschil, geen idee wie daar ooit zal logeren na de Francophonie, want het is nogal prijzig, maar in Kinshasa is alles mogelijk …

Oh ja de “poulet à la Kiev” met looksaus is een aanrader in het Italiaanse restaurant …

Leave a Reply

Your email is never published nor shared.

You may use these HTML tags and attributes:<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>