TOP

missie Kindu

Als een van de laatste nog nooit bezochte militaire regios stond deze keer Kindu op het programma, de hoofdstad van de provincie Maniema.

Kindu ligt ruwweg geschat zo een 600 kilomter ten oosten van Bukavu en je verwacht dan ook ongeveer hetzelfde klimaat, helaas .. het is voorlopig de plaats die voor mij de warmterecords in Congo heeft gebroken, heet gewoon!

Kindu ligt nogal afgelegen en is qua bevoorrading niet echt een goede plek om te wonen wat maakt dat alles dat niet lokaal geproduceerd kan worden via andere regios zoals Kisangi moeten komen, waardoor bijvoorbeel een pint veel duurder is dan in Kinshasa …

De omgeving waarin Kindu is gelegen is wel heel mooi, midden de congostroom tal van kleine eilandjes, heuvelachtig en heel veel groen.  Er is een spoorlijn en warempel ja ik heb er zelfs de trein komende van Lubumbashi zien voorbijrijden volgeladen met containers.

In deze kleine stad (men schat niet meer dan 200 000 inwoners) is het heel kalm en aangenaam verblijven (als je de hitte wegdenkt), ‘s avonds kan je er zonder problemen rondwandelen zonder almaar aangeklampt te worden, restaurantjes echter zijn gewoon van uren op voorhand de bestelling door te krijgen waardoor je niet zomaar binnen kunt komen wandelen … tenzij je natuurlijk uren de tijd hebt 🙂

Leave a Reply

Your email is never published nor shared.

You may use these HTML tags and attributes:<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>